friends, lovers & chocolate

Mariage Frères, Ceaiul frantuzesc ca stil de viata inca din 1854

Posted in des photos, iHeart, vintage by Adriana on July 6, 2010

In inima celei mai dinamici si de lux ceainarii din lume, sunteti invitati sa fiti spectatorii magiei extraordinare si promitatoare, o experienta unica, ceva ce nu poate fi descris in cuvinte. Mariage Frères, cea mai veche ceainarie din Franta, este acum cel mai exclusiv comerciant de ceaiuri de lux din lume, un loc unde nu este vorba doar despre ceai, ci despre ceaiul frantuzesc.

Mariage Frères este o ceainarie cum nu mai exista alta, un loc organizat in jurul a trei zone distincte: Comptoir de Thé, Salon de Thé si Musée du thé. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Mariage Frères este supranumit si “haute couture” al ceaiului.

O simpla vizita in aceasta locatie desavarsita si te vei simti cufundat intr-o ambianta incredibila. Imagineaza-ti ca te afli in spatele unei minunate fatade specific frantuzeasca, unde sunt adapostite peste 600 de varietati rare de ceaiuri, in jurul magazinului fiind sortimente tentante de obiecte pe baza de ceai, minunate accesorii si  produse de patiserie, in care bucatarii priceputi adauga ca si ingredient delicat, condiment sau aroma, esenta acea magica de ceai.

Lumina calda invadeaza camerele, decorul este unul colonial, iar mediul apartine trecutului indepartat in care ceaiul era si inca este pregatit in conformitate cu aceleasi reguli de aur de zeci de ani. Acesta este un loc in care iti face placere sa pierzi timpul si sa uiti cateva momente de lumea de afara, un loc dedicat iubitorilor de ceai, un deliciu pentru simturi cu o ambianta de epoca. Vizual, este superb, iar mirosul de ceai patrunde peste tot, scapa din casetele lor speciale, iar cu o simpla adiere de vant sunt transportate catre alta lume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: